Easee ladeboks Easee ladeboks

Velg den beste ladeløsningen for din bedrift

Er du usikker på hvilken ladeløsning som er best for din bedrift? I denne artikkelen oppsummerer vi hvilke løsninger som er ideelle på hver sin måte.

02. mai

Kari Svenneby-Opsahl

Lesetid
Heritage easee 2021 015 1800x1013

De nordiske landene er størst på elbil

De nordiske landene er blant de mest avanserte og raskest voksende elbilmarkedene globalt. Flowe støtter overgangen til en helelektrisk bilpark ved å tilby brukervennlige og smarte ladestasjoner som dekker alles behov.

Flowe Charging

Bedriftsløsning

Bedrifter har ofte andre ladebehov enn det private husholdninger har. Dersom det nå eller på sikt skal installeres mer enn tre ladere, bør en velge en bedriftsladeløsning. Strømkapasiteten må fordeles på en smart måte, slik at alle som lader kan få nok strøm på elbilen til og at ingen sikringer ryker.

Les om elbillading for bedrift

elbillading for bedrifter

Den beste elbil ladestasjonen for din virksomhet

Ikke alle ladestasjoner er like. Det er viktig å forstå hvilke funksjoner du må være oppmerksom på før du går til innkjøp av en. Ladestasjonen din virksomhet velger vil gjenspeile merkevaren din, dermed er det lurt å velge noe pålitelig, smart, fremtidsrettet og tilgjengelig. Flowe tilbyr fleksible og skalerbare løsninger for alle typer virksomheter.

Hurtiglading vs normallading

Hurtiglading

Ikke alle bedrifter ønsker å etablere flere ladepunkter for alle sine ansatte. Ønsker bedriften å satse enda friskere er kanskje en DC-hurtiglader (40 kW og oppover) mer ideelt for din bedrift?

Normallading

Normallading (AC) fungerer fint for arbeidsplasser og steder hvor elbilister oppholder seg i flere timer. Eksempler på dette er hotell og campingplasser. Det vil være en fordel å ha høyere effekt (opptil 22 kW) på og rundt typiske knutepunkter, der sjåførene oppholder seg i en kortere periode, slik som rasteplasser.

Elbillading Bavaria

Plassering av ladestasjoner

Det er mange muligheter for plassering av ladestasjoner for din bedrift. Om det er inne i en parkeringskjeller eller om det er utendørs. Ladestasjonene kan monteres på ladesøyler, husveggen eller gjerder. Flowe Charging kan hjelpe deg å finne den beste løsningen for din bedrift.

Installasjon

Er det en forskjell mellom installering av en AC og en DC-ladestasjon? Svaret er ja. Det er en forskjell.

AC-ladestasjon

AC krever en standard 230-400 volt forbindelse tilsvarende det som trengs for å bruke en stekeovn eller en vaskemaskin

DC-ladestasjon

DC er eksklusivt for det offentlige og krever omfattende installasjon med spesifikt utstyr. Dog krever begge installasjonene profesjonelle installatører, om det er AC eller DC.

flowe charging

Støtteordning for områdeutbygging

Befinner bedriften din seg i Nordland sør, nord eller Namdal kan du søke om støtte fra Enova for investeringskostnadene knyttet til utbygging av ladeinfrastruktur. I nyeste utlysning kunne aktører søke om støtte til helhetlig utbygging av ladesteder.

Vil du vite mer? Snakk med Flowe i dag - din totalleveradør av ladesystemer