avia-flowe-1.jpg

09. november

Marius Plejdrup Rønningen

Konfektfabrikken Garasjesameie valgte en felles ladeløsning fra Flowe

Konfektfabrikken Garasjesameie er lokalisert i Gøteborggata 16 på Øvre Grünerløkka i Oslo. Bygget er fra 2012 og i garasjekjelleren er det 223 plasser.


Hvorfor besluttet sameiet å investere i et felles ladeanlegg?

Vi bygget ut i 2018 en liten sone på 30 plasser for elbiler. Vi hadde mange flere som ønsket lading i garasjen og tenkte derfor å gjøre klar infrastrukturen for samtlige plasser i garasjen. Da vi antar at antallet som ønsker lading kommer til å øke fremover.


Hvordan gikk dere frem for å innhente tilbud?

Vi søkte rundt på nettet, så fra andre sameier/borettslag og fikk flere leverandører på befaring og hvor de så på anlegget. Tilbyderen kom med et prisoverslag som vi i styret har vurdert. Prisene varierte noe, men også valg av teknologi var forskjellig fra enkelte av de.


Hvilke kriterier ble vektlagt i utvelgelsesprosessen?

Vi vektla alt fra pris, kapasitet til alle, fremtidsrettet teknologi, faktureringstjeneste til service, drift og support. Et av hovedpunktene var selvfølgelig pris, men vi vektla også kapasitet slik at beboere i fremtiden kunne koble seg til anlegget som ikke valgte å bestille med en gang. Vi ønsket også en ladeboks som var moderne, driftssikker og fremtidsrettet. Et annet viktig punkt var å sette bort faktureringstjenesten til en profesjonell part, da vi har gjort dette selv tidligere, med mye manuell jobb. Samt at all support og vedlikehold skal gå via leverandøren. Dette gjelder også at fremtidige beboere som skal bestille ladeboks skal gå via en nettportal hos leverandøren for å bestille dette, uten å trenge å gå via styret med alt merarbeidet det medfører.

 1. Pris
 2. Fremtidsrettet teknologi
 3. Plug&Play
 4. Utviklet og produsert i Norge
 5. Design
 6. Portal og app
 7. Faktureringstjeneste
 8. Offline garanti
 9. Kampanjetilbud med kabel
 10. Informasjon og oppfølging underveis
 11. Profesjonell leverandør
 12. Nettbutikk til prosjektet for de som vil kjøpe boks i etterkant


Avia flowe 4

Magnus Arnesen - Pådriver for elbillading i sameiet, deretter styremedlem og ansvarlig for hele prosessen.

"Planlegg godt og bestem dere for å bygge ut infrastrukturen til alle, men gjør det valgfritt for beboerne om de skal ha ladeboks nå eller senere. Forankre utbyggingen på generalforsamlingen for å unngå eventuelle konflikter."

Magnus Arnesen


Hvorfor valgte dere kjøp fremfor leie?

Vi regnet på dette og kom frem til at etter 5-6 år ville dette ikke lønne seg for sameiet og beboerne totalt sett. Derfor syntes vi det var best å eie infrastrukturen selv. Da ble også månedskostnadene til beboerne lavest mulig per måned.


Hvordan har prosessen fra befaring til ferdig anlegg vært?

Både leverandør og elektrikere har vært veldig behjelpelig under hele prosessen. Vi brukte ganske lang tid på å bestemme oss for utbyggingen og det var mye endringer underveis som kom fra vår side, men både leverandør og deres elektrikere har vært tålmodige. Totalt sett har hele prosessen vært vellykket sett fra styrets ståsted.


Hvordan har responsen fra beboerne vært?

Beboerne har vært veldig fornøyd. Fått positive tilbakemeldinger fra beboerne. Lite spørsmål til styret fra beboerne, noe som tyder på at systemet fungerer veldig bra.


Har du noen tips/erfaringer å dele til andre borettslag og sameier?

Planlegg godt og bestem dere for å bygge ut infrastrukturen til alle, men gjør det valgfritt for beboerne om de skal ha ladeboks nå eller senere. Forankre utbyggingen på generalforsamlingen for å unngå eventuelle konflikter.


Vil dere anbefale andre å bruke Flowe som leverandør?

Vi vil absolutt anbefale Flowe som leverandør. De har vært tilgjengelige under hele prosessen og vært hjelpsomme med endringer vi har kommet med underveis.

EASEE Lowres WEB 9 of 50

PLUG & PLAY

Easee Ready gjør det utrolig enkelt å etterbestille ladeboks

Øsnker du at vi stiller på en uforpliktende befaring hos deg?