Metrisk_Flowe_Web_Jointheparking_AVIA-110-of-157.jpg

11. november

Anne Sophie Bringsverd

Ladeløsning for sameier og borettslag

Skal ditt borettslag eller sameie installere ladeløsninger for elbil? Her finner du alt du trenger å vite om å installere ladebokser enkelt, effektivt og rimelig.

Vi har installert i overkant av 5000 ladeløsninger i både små og store sameier og borettslag rundt i hele landet. Vi har spesialisert oss på skreddersøm, sånn at du får løsningen som passer best for nettopp dere. Som totalleverandør sørger vi for hele prosessen, fra A til Å, sånn at det eneste du trenger å tenke på er hvor du vil kjøre.

Flowe Easee2019 AVIA TRYKK HIGHRES 4 of 68

Elbillader i borettslag og sameier

Elbilen har kommet for å bli og stadig flere velger å bytte ut bensinbilen med en elektrisk. Det øker også behovet for ladestasjoner i borettslag og sameier. Mange beboere bruker fortsatt en vanlig strømkontakt, en såkalt nødlader. Ulempen er at dette er lite effektivt og kan være brannfarlig. Men det er faktisk også ulovlig å lade med vanlig stikkontakt, om ikke den er spesielt tilpasset for det.

Det kan derfor være lurt å legge til rette for en felles smart og trygg elbillading i sameiet. Behovet for ladestasjoner vil øke i takt med elbilsalget, så her bør man tenke på behovet i fremtiden, ikke bare her og nå. En god løsning for elbiler vil også være med på å heve verdien, og gjøre boligene mer attraktive.

I dag har de fleste borettslag og sameier begrenset dimensjon på det elektriske anlegget. For best mulig løsning, bør derfor ladestasjonene planlegges godt. Flowe har ekspertise på nettopp dette. Våre kundeorienterte konsepter sørger for en løsning som er dimensjonert for fremtiden.

Easee ladeboks - Ladeløsning for sameier og borettslag

Vi leverer ladeløsninger fra Easee som tilrettelegger for smartere og billigere lading. Det betyr at ditt borettslag eller sameie kan være sikker på at dere har en løsning som er effektiv, men også rettferdig. Easee elbillader er utviklet, designet og produsert i Norge og er dermed tilpasset norske forhold.

Ladeboksen er enkel å installere og er betydelig mindre enn andre billadere på markedet. Med systemlading kan du ha opp til 101 ladebokser per kurs. Ladesystemet tilpasser seg automatisk alle typer strømnett og ladbare kjøretøy.

Ved hjelp av vår app og webportal får du full oversikt over ladesystemet. Samtidig slipper dere i styret å administrere ladesystemet. Vi tar oss av alt av support, service og fakturering.

Easee Charge - smart og enkelt

 • Kan installeres innendørs og utendørs
 • Opptil 22kW ladeeffekt
 • Integrert eSIM/4G og WiFi tilkobling
 • Styr ladingen og ha full oversikt i appen
 • Programvaren oppdateres automatisk
 • Integrert jordfeilvern og temperatursensorer
 • Ladekabelen kan låses
 • Klargjort for toveis-kommunikasjon mellom bil og ladeboks
 • Støtter smartlading
 • Veier kun 1,5kg
 • valgfrie farger
Flowe Easee2019 AVIA TRYKK HIGHRES 51 of 68

Easee Charge - rettferdig ladeløsning

En stor av dagens borettslag og sameier ble bygd før bølgen av elbiler slo inn over oss, og garasjeanleggene var ikke tilrettelagt for ladning. Om dere har for lite strøm tilgjengelig for lading av elbiler sørger Easee Charge for at strømmen fordeles i faser, sånn at ladesystemet bruker all tilgjengelig strøm i parkeringsanlegget. Det gir deg den raskeste ladehastigheten, og er opp til 60 prosent mer effektivt enn tradisjonelle løsninger.

Alle beboernes biler kan lade samtidig ved hjelp av et køsystem som automatisk aktiveres når flere biler er tilkoblet enn det er ladestrøm tilgjengelig. Køsystemet ordner laderobotene sånn at bilene blir ladet i tur og orden.

Om en ladestasjon har flere eiere, kan du lett holde oversikt over strømforbruket til hver enkelt eier ved at de registrerer sin lading med RFID-brikke eller gjennom app. Det gjør ladingen rettferdig, og alle kan betale for den strømmen de selv bruker.

Elbil i borettslag og sameier - planlegg for fremtiden

Hvem og hvor mange som har behov for å lade elbil kan variere i et sameie. Derfor har Easee et helt unikt bakplatekonsept som gjør det mulig å klargjøre alle plasser, sånn at man enkelt kan koble seg til på et senere tidspunkt. Beboerne som ikke har behov for lading i dag, kan klargjøre sin plass for en lav kostnad. Når behovet melder seg er det bare å bestille ladeboksen. Selve monteringen kan du gjøre selv, og tar bare 15 sekunder.

Plug and play

Plug & Play

Se video

FLOWE Nettbruk 2019 AVIA Produksjon 5 of 21

Vi leverer markedets smarteste ladesystem, utviklet, designet og produsert i Norge for norske forhold. Vi stiller på befaring og utarbeider en skreddersydd leveranse basert på dine ønsker og behov.

 1. Vi er en landsdekkende totalleverandør
 2. Bestill en uforpliktende befaring og motta profesjonell rådgivning
 3. Flowe tilbyr ladeanlegg til markedets beste priser
 4. Du får full oversikt over ladesystemet i vår app og webportal
 5. Ingen administrasjon for styret, vi står for all support, service og fakturering

Vil du komme i gang?

Ta kontakt med oss for en uforpliktende befaring, presentasjon eller tilbud på ladesystem.